Scroll Top
INTO THE GREAT WIDE OPEN
1
Oplossingen verzinnen die eigenlijk niet haalbaar zijn.

Into The Great Wide Open is een festival op Vlieland waarbij muziek centraal staat. Maar het is eigenlijk vooral de omgeving die dit tot een heel bijzonder festivalterrein maakt. Het festival spreidt zich namelijk uit over het hele eiland, met grote en kleine festivalterreinen, een kunstroute en speciale optredens op prachtige locaties overal op het eiland. Wat dit festival misschien net zo bijzonder maakt is dat Team Infra hier is ontstaan.

Al sinds de eerste editie is een aantal monteurs van Team Infra betrokken bij dit festival op Vlieland. Toen begonnen we op één veld waar twee Team Infra monteurs hebben gezorgd voor de stroom- en watervoorzieningen. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een groot festival met meerdere locaties waar wij met veertien monteurs aanwezig zijn voor de aanleg van stroom, water, verlichting en internet. Daarnaast denkt Team Infra mee in de voorbereiding en ontwikkelt samen oplossingen met betrekking tot duurzaamheid en infrastructuur van het festival.

De over het eiland verspreide festivallocaties zijn de grootste uitdaging voor ons. Op veel plekken is geen water aan- of afvoer in de buurt. Het vergt dan ook veel creativiteit van onze kant om dit op te lossen. Ook is in de mooie natuur natuurlijk geen plek voor luide, stinkende generatoren. Wij denken met het festival mee om zo bewust mogelijk generatoren in te zetten en wanneer het toch moet, deze generatoren te plaatsen op locaties waar ze zo min mogelijk opvallen.

“Into The Great Wide Open daagt ons uit om oplossingen te verzinnen die eigenlijk niet haalbaar zijn.”
Een uitgesproken wens van de technisch producent.

Voor Team Infra is Into The Great Wide Open een goede plek om te experimenteren met nieuwe technieken. De organisatie geeft ons de ruimte om duurzame en slimme oplossingen te onderzoeken. Samen dragen we het risico dat sommige dingen niet (meteen) werken zoals bedacht. De producenten geven ons dit vertrouwen omdat zij weten dat wij er alles aan doen om het tóch werkend te maken. Enkele voorbeelden hiervan zijn het gebruik van accu’s systemen en hybride stroomoplossingen. Ook proberen we, waar mogelijk, drinkwater te besparen. Dit gebeurt door bijvoorbeeld het oppompen van grondwater of het gebruiken van de sproei-installatie van het sportveld voor het spoelen van de toiletten.

Naast de stroom- en watervraagstukken werken wij ook aan de verlichting op het hele eiland. Samen met de organisatie maken we een plan over waar we extra straatverlichting moeten plaatsen en hoe we dat sfeervol in de stijl van het festival kunnen doen.

Into the Great Wide Open is een uitmuntend voorbeeld van hoe een festivalorganisatie zijn leveranciers gebruikt om samen het festival naar een hoger niveau te brengen. Door deze aanpak blijft iedereen scherp en gemotiveerd om de volgende editie weer boven zichzelf uit te stijgen.

Los van alle technische uitdagingen is het voor een deel van Team Infra ook een prachtige afsluiter van het festivalseizoen. We bouwen met z’n allen aan een prachtig festival op een nog mooier eiland.