Scroll Top

WILDEBURG

Wildeburg
1
Meegroeien met een festival dat steeds groter wordt.

Wildeburg is een festival op het terrein van Netl in de Noordoostpolder gelegen vlakbij Kraggenburg. Vanuit de klei is daar een recreatiegebied ontstaan met plassen, strandjes en bamboebossen. Een uitermate geschikte plek om een evenement te organiseren. Infra-technisch heeft het terrein meerdere uitdagingen. Team Infra denkt mee en biedt innovatieve oplossingen.

Alle barren op Wildeburg werken met hardcups en hebben daarvoor stromend water nodig voor het spoelen. Een voordeel dat we hebben op dit terrein is dat de terreineigenaar al enkele waterpunten heeft geïnstalleerd. Deze punten liggen niet altijd op de meest praktische plek voor een goed waterplan. Leidingen liggen bijvoorbeeld door de bamboebossen en over de slootjes van het terrein. Om in deze situatie een goede waterdruk te behouden vraagt dit een accurate inzet van monteurs en service.

Een andere uitdaging voor Wildeburg is het afvoeren van al het restwater. We doen dit door middel van twee Winbags van ieder 260m2. Al het restwater dat overblijft van het toiletgebruik, douches en keukens wordt hierin gepompt. Omdat dit niet genoeg is om de grote hoeveelheid water op te slaan hebben we, tijdens het showweekend, 24/7, een tankauto ingezet die rijdt naar de rioolzuivering. Ondanks de grotere afstand is de zuivering in Lelystad hiervoor het meest geschikt voor deze omstandigheden.

Ieder jaar zijn we bezig met het verbeteren van de systemen door nieuwe innovaties toe te passen. In 2018 hebben we drinkwater containers ingezet om een combinatie van controle op het drinkwater en drukverhoging toe te passen.

Het festival is groeiende en daarmee de uitdagingen op gebied van infrastructuur. In de toekomst zullen de campings gaan groeien. Dit vraagt meer capaciteit voor het riool. De terreineigenaar is momenteel bezig om te bekijken of het aan leggen van riool een optie is.